Benőttköröm végleges kikezelése Feszítőszálas Spange alkalmazásával.

Pedikűr, Gyógypedikűr, Shellac, Gellac

Pipcsák Kata Lábápló Mester 0630-9910- 174;
1039 Budapest Pünkösdfürdő utca 52-54.  
Self Store Pláza (régi Csiki Bege épületében)
 III.emelet / Fitness/ Pedikűr
 
MENÜ

 

Előnyei:

 • támogatja a természetes körömnövekedést
 • az aktív technikának köszönhetően egyszerű, gyors kezelést biztosít
 • a flexibilis tapadási felületnek köszönhetően tökéletes a  felfekvés
 • gyors problémamegoldás, hosszú távú állapotjavulás
 • nem korlátozza a mozgás szabadságát, sem a sportban, sem a munkában, sem a mindennapokban
 • használatával elkerülhető a műtét, a benőtt, deformálódott lábkörmök korrektúrája.

Ezzel a modern, fogszabályzókhoz hasonló technológiával elkerülhető a sebészeti beavatkozás.

 

A spange  kezeléssel  "helyre" hozott állapot végleges, amennyiben a vendég betartja a hétköznapokra szóló tanácsokat. (helyes körömvágás, megfelelő cipő használat, stb.)

 

Alkalmazása:

 

 • a spange különleges, aktív működésének köszönhetően a körömágy szélei fájdalommentesen
 • emelkednek ki a körömsáncból
 • a tartós hatás eredményeként a tehermentesített szövetek elindulnak a gyógyulás útján
 • rövid idő alatt már látható a javulás

 

Ajánlott:

-benőtt,

-donga,

-deformálódott körmökhöz

-kozmetikai korrekturákhoz

A benőtt köröm kezelésében a körömkorrekció, vagyis a Spange kezelés egy új utat nyitott. A kezelés tudományos neve Orthonyxia, amely szabadon fordítva egyenes körmöt jelent. A technika csak nálunk újdonság, több nyugateurópai országban már régóta sikeresen alkalmazzák. A benőtt köröm kezelésében korábban csak a tünet megszüntetésére törekedtünk, a spange kezelés azonban lehetőséget nyújt az ok megszüntetésére. Körömbenövésnél a már többször alkalmazott körömsarok kiemelés miatt a körömlemez elveszíti a körömsánc vezetését, beszűkül a körömágy, a körömlemez szélességében nem fér el, ezért a széle lefelé görbül, a közepe pedig felfelé púposodik. A Spange segítségével képes lesz a köröm újra kiegyenesedni, visszanyeri eredeti formáját és a helyes irányba növekszik tovább.

 

Bármelyik spange-kezelést kizáró okok:

 • részleges körömnövekedés, vagy a növekedés teljes hiánya,
 • kanálköröm -Onycholyse - elemelkedik a köröm a körömágytól,
 • kiterjedt körömgombásodás
 • diabetes betegség esetén a spange-kezeléseket először az orvossal kell megbeszélni

 

Benőtt köröm kezelése műtéti úton:

A mai szakirodalomban már nem elismert sebészeti beavatkozás a körömlemez teljes eltávolítása. Ez a kezelési forma nagy kárt okoz, mivel a szabad körömágy behegesedik, a körömsánc beszűkül. Az új köröm ezzel elveszti a körömsánc vezetését. A ma elismert helyes műtéti technika az Emmert féle ékkimetszés. Az orvos eltávolítja a benőtt köröm körömsánc felőli oldalát egy sávban egészen a mátrixig, ahol kiirtja a csírasejteket. Ez megtörténhet kémiai úton, lézerrel, elektromos árammal. A sikeres műtét egész életre megoldja a problémát, ha sikertelen kisebb-nagyobb körömkinövések alakulnak ki, újra kell operálni.

Hátránya: a műtét nagy fájdalommal jár a beavatkozás után is, a cipő viselete sokáig korlátozott. Nem mindig lesz esztétikus az eredmény. Műtéti úton van amikor az oldalsó bőrredőből távolít el az orvos egy darabot, így a köröm szabadon tud nőni. Az eredmény az esetek többségében nem tartós.

 

Spange története, lényege:

Az ötlet a fogszabályozásból ered, R. Fraser skót fogtechnikus 1962- ben alkalmazta előszőr a róla elnevezett Fraser spangét.

Ezeket a spangékat csak lábáploló szakemberek tehetik fel. Felhelyezésükkor ismerni kell a köröm felépítését. A vendég körmének diagnosztilásánál pedig fel kell ismerni, hogy melyik spange a leghatásosabb, hiszen ahány féle köröm és körömdefornitás, azaz benőtt köröm,  az mind egyedi megoldást igényel. Ezen felül a vendég együttműködésére is szükség van, hiszen ezek a kezelések hosszabb- rövidebb ideig tartanak és kb. 3-4 hetente a szakembert fel kell újra  keresni kontrollra, körömvágásra, és 6-8 hetente ismét felhelyezi a körömlemeznek megfelelő spange-t, a helyes körömnövekedés érdekében.

A kezelés a teljes köröm lenövéséig, de néha tovább is tarthat (6 -12 hónap), ez állapot, deformitás függő.

 

Asztali nézet