Benőttköröm végleges kikezelése Feszítőszálas Spange alkalmazásával.

Pedikűr, Gyógypedikűr, Shellac, Gellac

Pipcsák Kata Lábápló Mester 0630-9910- 174;
1039 Budapest Pünkösdfürdő utca 52-54.  
Self Store Pláza (régi Csiki Bege épületében)
 III.emelet / Fitness/ Pedikűr
 
MENÜ

Körömkorrekció=Spange A benőtt köröm kezelésében a körömkorrekció, vagyis a Spange kezelés egy új utat nyitott. A kezelés tudományos neve Orthonyxia, amely szabadon fordítva egyenes körmöt jelent.

A technika csak nálunk újdonság, több nyugateurópai országban már régóta sikeresen alkalmazzák. A benőtt köröm kezelésében korábban csak a tünet megszüntetésére törekedtünk, a spange kezelés azonban lehetőséget nyújt az ok megszüntetésére. Körömbenövésnél a már többször alkalmazott körömsarok kiemelés miatt a körömlemez elveszíti a körömsánc vezetését, beszűkül a körömágy, a körömlemez szélességében nem fér el, ezért a széle lefelé görbül, a közepe pedig felfelé púposodik.

A Spange segítségével képes lesz a köröm újra kiegyenesedni, visszanyeri eredeti formáját és a helyes irányba növekszik tovább. Az első Spange megalkotója R.Fraser skót fogtechnikus volt, aki a fogszabályozásból ismert technikát alkalmazta a körömszabályozásban. Az általa, egy drótszálból kialakított körömszabályzót a németek továbbfejlesztették. Így létrejött a 3 részből álló 3TO Spange. Ez az újdonság lehetőséget nyújt arra, hogy a kampóval ellátott Spange szárakat egyenként sok esetben a fájdalmas terület és a gyulladás alá helyezzük. Ezek a kampócskák kapaszkodnak a köröm szélébe. A középen elhelyezett harmadik darabbal a szárakat összehúzzuk és kiemeljük a köröm szélét a körömsáncból. A húzóerő így individuálisan adagolható a vendég közreműködésével. A Spange-val nagyon jó eredmények érhetők el még akut gyulladt körömbenövés esetén is.

A krónikus, elhanyagolt gyulladás jelenlétekor a műtét már sok esetben nem kerülhető el. Viszont a műtét után pár héttel ajánlott a Spage felhelyezése, mivel így nagyban csökkenhető a recidíva vagyis visszaesés. A Spange a csőköröm esetén is jól alkalmazható, bár ebben az esetben a kezelés hosszadalmas, de hamar tünetmentessé válik a benövés.

A gyulladt, benőtt köröm gyakran gombával felülfertőződik, aminek a kezelése elengedhetetlen. Egyszerűbb esetek megoldására, gyermekeknél a ragasztható Spange ajánlott. A korábbi technikából ismert drótszálat összedolgozták egy műanyag lappal, amely felragasztása után a drótszál összehúzható. Így a húzóerő egyénileg beállítható, valamint a tapadás is kedvező, mert felragasztáskor a műanyag lap még nem áll húzás alatt. A köröm előkészítése a Spange felragasztása előtt a műkörömtechnikából ismert, a Tipragasztás előkészítésével azonos. Én már csak ezzel a legújabb technikával dolgozom.

 

 

Asztali nézet